De huidige chaos Haïti komt niet zomaar uit de lucht vallen en is geen gevolg van intern bendegeweld. De echte oorzaak is 200 jaar brutale Westerse sabotage van elke poging tot democratie. Volgens VS-inlichtingendiensten houdt Hamas nog jaren stand. De VS bereiden nieuwe valstrik voor tegen Julian Assange. Een probleem dat hardnekkig standhoudt: interne corruptie bij Infrabel/NMBS.
Wie alleen afgaat op de mainstream voor informatie over de chaos in Haïti krijgt de indruk voorgeschoteld van een land en een volk dat er maar niet in slaagt orde op zaken te stellen. Niet is minder waar. De Haïtiaanse bevolking strijd al 200 jaar onvermoeid voor democratisch zelfbestuur . Elke poging tot democratisering wordt al 200 jaar telkens weer door het ‘vrije Westen’ in de kiem gesmoord, tot vandaag.
Alle triomfantelijke retoriek van de Israëlische bezettingsmacht ten spijt is de Palestijnse verzetsorganisatie Hamas nog steeds niet verslagen. Het ziet er zelfs naar uit dat het verzet tegen de bezetting en de apartheid van Hamas en andere strijdende organisaties nog jaren kan doorgaan. Die analyse staat niet in een of ander Hamas-pamflet maar in het gemeenschappelijk jaarrapport van alle VS-inlichtingendiensten voor de president.
Geruchten circuleren dat de VS een deal willen voorleggen aan Julian Assange om schuldig te pleiten voor een van de mindere misdrijven op de lijst in de aanklacht tegen hem. Hij zou dan veroordeeld worden tot de vijf jaren die hij reeds gevangen wordt gehouden en kunnen vrijkomen. Het team van Assange vermoedt echter een valstrik: de VS geven geen enkele garantie dat ze zich aan een deal gaan houden eenmaal Assange voet zou zetten op VS-bodem.
Het is een oud zeer bij NMBS/Infrabel, het tweekoppige gedrocht van de Belgische Spoorwegen: taken die perfect door eigen personeel kunnen worden uitgevoerd, met kennis van zaken, met tonnen ervaring, worden uitbesteed aan pokkedure consultancy bedrijven als Boston Consulting Group, Roland Berger of Deloitte, die zich tot 9000 € per dag laten betalen voor taken die de NMBS zelf kan uitvoeren. De Franstalige onderzoekswebsite Médor onderzoekt al jaren de interne wanpraktijken van de NMBS-top.