Nederlandse politici pro-genocide, anti-zionistische Joden nemen het niet meer, Roger Waters geeft strijd niet op

Bron: zie artikel

FacebooktwitterFacebooktwitter

Veel Tegendraads Kijkvoer over Nederlandse politici die zich schaamteloos verbergen achter de slapst mogelijke excuses om de genocide in Gaza niet af te keuren. Anti-zionistische Europese Joden nemen het niet langer en organiseren zich. Een voormalig CIA-analyst kijkt naar de echte redenen voor de oorlogen van de VS en Roger Waters geeft mensen hoop in wanhopige tijden.

 

Left Laser is het Nederlandse YouTube-kanaal van Bob Sneevliet die rechtse politici kritische vragen stelt over hun politieke lijn. In deze korte aflevering toont hij hoe zij zich in alle bochten wringen om de oorlogsmisdaden van Israël niet te zien en weigeren de beelden van brandende Palestijnen in een gebombardeerd hospitaal te zien (11:05).

 

De Anti-Zionist Jewish Alliance in Belgium vertegenwoordigt vier Joods-Belgische organisaties die voor de rechten van de Palestijnen opkomen. Tijdens een bijeenkomst op 3 oktober 2024 in het Europees Parlement werd de organisatie European Jews for Palestine opgericht. Eléonore Merza Bronstein sprak namens de Belgische alliantie de conferentie toe. “Wij zijn niet langer marginaal. De tijd dat wij konden worden genegeerd is voorbij” (5:39).

 

De Canadese onafhankelijke journalist Dimitri Lascaris sprak met voormalig CIA-analyst Ray McGovern over de oorlog van Israël tegen de Palestijnse bevolking en de lessen die we kunnen trekken uit de aanval met raketten uit Iran die militaire installaties in Israël hebben geraakt. Daarnaast praat hij over Julian Assange, de verantwoordelijkheid van de VS voor de Nord Stream-sabotage en de ware oorzaken van de oorlog in Oekraïne (1:27:09).

Vijay Prashad wisselde van gedachten met Roger Waters, oprichter en componist van de meeste muziek van Pink Floyd, over zijn activisme voor Palestina. Hij geeft zijn ideeën om in deze wanhopige tijden toch niet toe te geven aan wanhoop en praat over de pogingen van de zionistische lobby’s om hem het zwijgen op te leggen (YouTube verplicht de geïnteresseerde kijker om zich eerst te registreren) (27:49).

Artikel oorspronkelijk verschenen in DeWereldMorgen.be.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *